• Verzending Pakketpost Belgie & Duitsland € 8,95
  • Voor 15.00 besteld de zelfde dag verzonden.
  • Verzenden Nederland 5,75
  • Gratis verzending vanaf €100,- Belgie & Duitsland & Nederland €75-
  • Bij elke bestelling gratis amberblokje cadeau.


Wat is een Wabi-Sabi interieur? 

 

In een interieur in Wabi -Sabi stijl mag het allemaal puur , rauw en ongepolijst , niet compleet en doorleefd zijn. De kunst en de schoonheid van het imperfecte. Het is ontstaan in Japan. Wabi betekent in het kort ruimte en sabi verwijst naar de tijd, dat je inziet dat dingen mooi zijn zoals ze zijn. De Wabi-Sabi woonstijl kent eigenlijk geen vaste regels, nieuwe sfeervolle en oude doorleefde woonaccessoires door elkaar gemixt.  Een houten schaal die  niet helemaal rond is of doorleefde houten krukjes.

 


Bij Wabi-Sabi gaat het om het omarmen van imperfecties. Daarom wordt er in het Wabi-Sabi interieur veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen hebben van zichzelf vaker imperfecties. Denk bijvoorbeeld aan nerven in het hout of lijnen in een schaal van aardewerk. Volgens Wabi-Sabi vertellen de imperfecties het verhaal van het object. Het is het zien van de schoonheid in een natuurlijk product of object.

 


Mooi oud geworden materialen en natuurlijke nieuwe stoffen, zoals linnen keukendoeken, linnen wanddoeken , linnen kussens of shabby doeken. Deze Kleurstinten passen ook  helemaal bij een Wabi -Sabi woonstijl , deze zijn rustig en aards van kleur. Zandtinten, aardetinten, bruintinten en hier en daar een zwart accent.

 


In een Wabi-Sabi woonstijl zie je veel ruwe materialen zoals steen , beton en hout en dan het liefst onafgewerkt. Puur en simpel, Perfecte imperfecte.. Deze sfeer is stoer en past in elk interieur. Ruwe en weerbarstige materialen met een prachtig spoor van de tijd!

 


Veel decoraties kunnen Wabi-Sabi decoraties genoemd worden, ze kunnen verweerd zijn, ze kunnen hersteld zijn of ze kunnen gecreëerd zijn door de natuur of met handen gevormd. Wij van  Bij Naatje Living hebben vele Wabi Sabi woondecoratie neem eens een kijke in ons assortiment.